Який блендер кращий – обираємо за параметрами та виробником

Щоб швидко подрібнити продукти, зробити ніжну текстуру – достатньо купити блендер, який допоможе готувати навіть найскладніші страви якісно і красиво. Саме блендер сьогодні став одним із найважливіших помічників на кухні та затребуваним домашнім гаджетом.

Різновиди блендерів, який блендер кращий?

Сьогодні на прилавках магазинів пропонується безліч різноманітних моделей, які можна розділити на стаціонарні, заглибні та комбіновані. Який блендер кращий і на які параметри варто звертати увагу під час його купівлі, розберемо більш детально.

Стаціонарний найкращий блендер

Стаціонарний блендер відрізняється конструктивно. Він складається з частини агрегату – корпусу, що відповідає за його роботу, і з другої частини – ємності, де безпосередньо подрібнюються продукти. Стандартна модель стаціонарного блендера складається з основного корпусу, чаші, кришки для неї, знімних ножів.

Щоб зрозуміти, який блендер кращий, необхідно розібратися, з якими завданнями він має справлятися. Якісний блендер має збивати рідкі продукти, подрібнювати м’які та тверді інгредієнти, завдяки чому будь-яка господиня зможе швидко і якісно подрібнити фрукти, овочі або інші продукти, щоб створити смачну страву за короткий проміжок часу.

До основних завдань блендера варто віднести: подрібнення льоду, подрібнення твердих інгредієнтів: кави або горіхів, пюрірування інгредієнтів, перемелювання фаршу.

Який блендер кращий за об’ємом?

Про те, який блендер кращий, ми обговорили, тепер слід розібратися, який об’єм чаші слід вибирати.

Сьогодні пропонуються чаші, що мають об’єм 0,5-2,5 літра. Вибір об’єму чаші безпосередньо залежить від того, які продукти, який об’єм їжі і як часто ви плануєте використовувати в даному гаджеті.

Тому рекомендуємо обирати чаші середніх розмірів або великі, щоб під час перемішування їжа не вилазила з неї і легко перетворювалася на потрібну консистенцію.

Який блендер кращий за матеріалом чаші?

Найчастіше чаша виконується з міцного пластику або скла. У цьому разі складно сказати, який блендер найкращий, оскільки слід спочатку визначитися, що ви плануєте в ньому готувати.

Наприклад, якщо ви часто готуєте крем-супи, тоді варто купити блендер зі скляною чашею, адже такі моделі чудово витримують високу температуру, не дряпаються і найголовніше – не вбирають запахів.

Пластикові чаші сьогодні не менш витривалі, але можуть з часом дряпатися. Щоб вибрати максимально безпечний прилад, слід обирати пластик, на якому нанесене маркування BPA Free, яке свідчить про те, що використовували харчовий пластик, який відповідає всім стандартам і нормам і не містить бісфенол А.

Фіксація приладу

Під час купівлі незамінного гаджета зверніть увагу на те, щоб він надійно стояв на поверхні. Для кращої фіксації з поверхнею необхідно вибрати блендер із присосками або зі спеціальними гумовими ніжками, які допоможуть запобігти його ковзанню.

Який блендер найкращий за потужністю?

Стаціонарний блендер не може бути малопотужним, оскільки йому необхідно справлятися зі складними завданнями і великими обсягами продуктів, тому варто вибирати ті моделі, у яких потужність починається від 1200 Вт.

Але для виконання постійних і складних завдань рекомендуємо вибирати моделі з потужністю понад 2 000 Вт.

Кількість швидкостей

У стаціонарному блендері може пропонуватися до 30 варіантів режимів швидкостей, але найчастіше споживачі використовують 5-7 варіантів. Тому не варто переплачувати за кількість швидкостей, краще обирати моделі з високою потужністю, які забезпечать рівномірне нарізання і перемелювання продуктів.

Який блендер найкращий за кількістю обертів?

Ми не можемо вам сказати, який блендер кращий за браун або бош, бо ви маєте обирати параметри під власні потреби і завдання, які будете виконувати за допомогою гаджета.

Але для того, щоб створювати однорідні маси, легко дробити лід і подрібнювати тверді продукти, слід обирати гаджет, що має оберти не менше ніж 35 000 за хвилину.

Ножі в блендері та додаткові комплектуючі

Варто зазначити, що в наборі найчастіше пропонується тільки один ніж для подрібнення, але деякі моделі продаються і з віночком, що дає змогу збивати рідини.

За необхідності можна купити додаткові насадки, призначені для створення пюре з різних продуктів, збивання вершків або соусів, змішування тіста, а також подрібнення м’яса і риби.

Незамінною насадкою може виявитися гак, який дасть змогу замішати навіть найгустіше тісто, така модель може витримувати сильні навантаження, але таку насадку слід купувати в разі, якщо у вас буде потужний блендер.

Насадка для майонезу дасть змогу робити в домашніх умовах смачний соус, завдяки унікальній формі під час приготування в поміщені продукти не надходить повітря, тому виходить однорідна консистенція.

Вакуумна насадка може стати в пригоді тим людям, які планують зберігати приготований продукт якийсь проміжок часу. Після того як приготовану страву буде перекладено в посудину, спеціальним вакуумом можна відкачати повітря з неї.

Кількість додаткових насадок може бути різною залежно від того, які страви ви плануєте готувати.

Який блендер найкращий за розміром, рівнем шуму та довжиною шнура?

Розмір гаджета слід обирати виходячи з того, наскільки у вас велика кухня. Якщо простір у кухні дає змогу, обирайте громіздкі моделі, якщо кухня невелика, у такому разі віддавайте перевагу невеликим гаджетам.

Не забувайте, що стаціонарні моделі мають високу потужність, тому апріорі не можуть працювати безшумно. У середньому рівень гучності під час приготування страв сягає 90 Дб.

Довжина шнура в кожного виробника може бути різною, тож обирайте ту модель, довжини кабелю якої вистачить для підключення в розетку.

Занурювальний найкращий блендер

Тепер давайте розбиратися, який блендер кращий – занурювальний або стаціонарний, а також в чому їхні відмінності. Така модель блендера досить компактна, займає мінімум простору і зручна у використанні.

Занурювальний блендер складається з двох частин – корпусу, що приводить у роботу гаджет, і насадки, що подрібнює продукти. Мотор захований у корпусі, а кнопки розташовані на корпусі в такому положенні, щоб їх було зручно утримувати під час подрібнення фруктів, овочів або інших продуктів.

У занурювальному блендері пропонується спеціальний стакан, де можна подрібнювати продукти, але можна виконувати завдання подрібнення в будь-якій зручній для вас ємності.

Який блендер кращий за матеріалом?

Корпус блендера може виконуватися із пластику, металу або в їх поєднанні. Надійнішим вважається металевий корпус, але він коштує на порядок дорожче. Тому якщо ви не маєте фінансів, можете віддати перевагу пластиковому корпусу, він набагато простіший у догляді і має більш доступну вартість.

Нога в блендері має обов’язково бути виконана з металу, оскільки саме на цю частину блендера припадає навантаження.

Рекомендуємо звернути увагу на блендери, які на ручці мають прогумовані частини, завдяки таким вставкам гаджет не буде вислизати з рук.

Який блендер кращий за потужністю і швидкістю?

Який блендер кращий – Браун або Філіпс – сказати тільки за брендом складно. Необхідно оцінити їхню потужність, а також кількість обертів. Залежно від моделі кількість обертів за хвилину в занурювальному блендері може досягати від 10 000 до 30 000.

Він може мати від 5 до 30 програм, що забезпечують подрібнення продуктів. Деякі моделі оснащуються кнопками, а деякі регуляторами, завдяки яким можна вибрати швидкість подрібнення.

Потужність приладу може варіюватися від 350-600 Вт, таку модель слід купити, якщо ви плануєте робити коктейлі або подрібнювати тільки м’які продукти, для більш складних завдань слід віддавати перевагу гаджетам, які мають потужність не менше 800 Вт.

Режими роботи

У заглибних блендерах пропонується два режими роботи – стандартний і турборежим. Тобто, в першому випадку агрегат працюватиме на виставленій швидкості, а в другому на граничній. Але таким режимом можна користуватися кілька секунд, після потрібно переходити на звичайний, щоб гаджет міг відпочити.

У деяких моделях передбачені функції для подрібнення льоду та імпульсивний режим, що дає змогу на граничних швидкостях подрібнювати тверді продукти або перемішувати густі маси.

Ножі в занурювальному блендері

У занурювальному блендері пропонуються ножі, які залежно від швидкості та обраного режиму можуть подрібнювати продукт, збивати і перемішувати. Найчастіше гаджет такої моделі оснащується насадкою для перемелювання і подрібнення продуктів, а також віночків, інші комплектуючі людина може докупити самостійно в міру необхідності.

Найчастіше ніж у занурювальному блендері розташовується в нозі, де він стаціонарно фіксується, він може мати 2, 4 і 6 лопатей.

Рівень шуму

Занурювальний блендер, як і стаціонарний, не може бути тихим, тому що ножі в ньому мають постійно перемелювати продукти й обертатися з досить високою швидкістю.

У магазинах пропонуються блендери, в яких рівень шуму досягає 70-90 Дб.

Рекомендації

Якщо ви віддаєте перевагу занурювальному блендеру, то зверніть увагу, чи є в чашці з ножами кришка, якою після приготування страви можна буде накрити ємність і поставити в холодильник.

Комбінований блендер

Перш, ніж робити висновки, блендер якої фірми кращий, варто звернути увагу на комбіновані моделі, які увібрали в себе найкраще від заглибного і стаціонарного блендера.

Такий блендер вирізняється своєю багатофункціональністю, в ньому є чаша у вигляді склянки, а також повноцінна ємність, в якій можна приготувати великий обсяг їжі.

Також можуть у комплекті йти насадки віночки, терки та інші важливі аксесуари.

Варто зазначити, що такий агрегат може замінити кухонний комбайн, оскільки завдяки великому набору терток і ножів можна подрібнювати як фрукти й овочі, так і м’ясо.

Важливо звернути увагу на потужність приладу, оскільки йому необхідно буде виконувати безліч різноманітних завдань. Тому, якщо ви хочете якісно перемелювати і нарізати продукти, вибирайте потужні моделі.

Тип живлення блендерів

Сьогодні можна купити блендер як дротовий, так і бездротовий, який може працювати безпосередньо завдяки акумулятору. Така техніка може стати в пригоді на дачі або під час відпочинку на природі. Але для постійного користування краще віддати перевагу моделям, які працюють від електроенергії.

Простота догляду за блендером

Якщо ви ще не визначилися, який найкращий блендер, тоді варто поговорити про те, як просто вони очищаються і миються.

У стаціонарних блендерах корпус протирається, а всі інші частини миються під проточною водою з мийним засобом. За таким же принципом заснований догляд за занурювальним блендером, тільки в цьому варіанті протирається ручка, а нога або вінчик миється.

Який блендер краще – занурювальний або стаціонарний?

Вибір блендера і його функцій залежить тільки від ваших уподобань і вимог. Слід обирати ту компанію, яка пропонує товари тривалий період часу. Такий виробник буде створювати тільки якісну, надійну і міцну техніку.

Якщо ви вирішили купити стаціонарний блендер, тоді рекомендуємо звернути вашу увагу на Bosch, Braun, Philips, Kenwood, Bamix і Moulinex, Tefal, Redmond, Scarlett, Polaris і Vitek.

Якщо ж ви хочете придбати занурювальний компактний блендер, тоді радимо звернути вашу увагу на одну з перерахованих компаній: KitchenAid, RawMID Dream Samurai, Moulinex, Polaris, Philips, L’EQUIP, Silanga, Braun.

Наші експерти розповіли, який краще блендер для дому, тепер вибір залишається тільки за вами. Головне – обирайте ту модель блендера, яка матиме достатню потужність для приготування різноманітних страв і сподобається вам за формою, параметрами та комплектуючими.

Матеріали у рубриці “Новини компаній” розміщуються на правах реклами або на засадах некомерційного партнерства. Відповідальність за інформацію в них несуть особи та організації, що їх надали.